Attefallshus Sugi Ban med sovloft

Funktion

Attefallshuset ”Sugi Ban” är ett hus med alla funktioner ett hem behöver på en behändig yta av 25 kvadratmeter. Ett rymligt allrum med funktionellt kök, ett hel kaklat badrum med glasat tusch utrymme.Huset levereras med värme element eller golv värme vid önskemål. Stora fönster ger ett ljust hem som känns rymligare och på sommaren öppnas  gaveln mot en lägligt placerad terass som binder ihop ute och inne och skapar ännu mer rymd till byggnaden.

Interiör

Köket är levererat från IKEA och heter ”kungsbacka”, köket är fullt utrustat med alla bekvämligheter för ett åretruntboende för 2-3 personer
Fullt fungerande med plats för både induktionshäll med fyra plattor, diskho och förvaring Microvågsugn, kyl och frys i helformat är snyggt integrerade i köksmöbeln.

Över badrummet och köket ligger sovloftet som bildar ett mysigt krypin för husets boende, här har vi valt att förminska loftets dimensioner för att behålla attefallshusets katedral liknande utformning på det stora glas fönster partiet och skapa ännu mera rymd i huset. Självklart har vi behållt loftets utrymme för att 2-3 personer bekvämt skall kunna övernatta i byggnaden. Även huset yttre samt inre mått har optimerats maximalt för att ge byggnaden rymd, både i bredd samt höjd, Möbleringen har optimerats med bekvämlighet i åtanke.

-Badrummet har en hydro isolering med varumärket CASCO WETSTOP

-Badrummet har grå klinker på golvet samt vitt kakel på väggarna för att ge rummet en ljus känsla och kännas uppiggande.

-VVS tryck testas och avlopp genomgår ett pneumatiskt test innan byggnaden paketeras för transport till mottagaren.

-Elarbeten utförda enligt svensk standard med spännings mätningar samt enfas insulerings motståndstest.

Exteriör

Modulhus nya Attefallshus ”Sugi Ban” är virkesbehandlat enligt Japanska traditioner med virkesbevarande behandling av tekniken ”Shou-Sugi-Ban Yakisugi. Detta innebär att varje fasad panel är individuellt behandlad med en traditionell teknik som ger byggnaden ett enormt mervärde och en unik känsla av tradition och hantverk. Varje fasad panel är induviduellt valsad med en brännare som hettar upp virket och ger virket en lätt lager av kol. Efter detta skrapas varje panel med en stålborste och efter detta med en finborste. Sista steget i behandlingen är att olja samt vaxa varje panel och efter detta efterbehandla med brännare för den sista detaljen. Virket blir efter denna behandling brandsäkert, avisande för myggor och smådjur. Huset blir även mer beständigt för väder och vind.(Huset kan dock levereras med fasad panel enligt era egna önskemål, järnvitrol behandlat eller målat.

Stommen är i trä och huset är isolerat för året runt bruk i nordiskt klimat. exeptionella medel U värden på byggnaden borgar för ett tätt och välisolerat hus. Fasaden är klädd med stående träpanel och fönster är av trä och trippel glas isolering. Huset andas innovation, kvalitet samt tradition i en modern tolkning. Taket är av plåt och inga synliga vattenrännor finns på huset. regn vattenavrinningen sker genom en kanal på ytterväggen vilket gör att inga vattenrännor syns alls. Invändig panel i huset är lackerat och virket andas och ger ett behagligt micro klimat inne i byggnaden för den boende.

Om huset

Sugi Ban 25m2 med sovloft
Nyckelfärdigt
Transport
Storlek
Totalt Pris
Intresserad utav detta hus?
Modulhus
549 000kr
19 000kr
7346x3400x3884
568 000kr

*Dessa priser är exklusive grundarbeten.

Ritningar

Translate »